2010-03-22 16:01:08• hírek • Szatmár.ro

Óvodások, állatnézőben

Hétfőn különleges látogatók érkeztek Lázáriba: a megyeközponti egyházi óvoda „,Mackó Csoport"-jának óvodásai azért utaztak ki szülők kíséretében a közeli településre, hogy háziállatokat nézzenek és simogassanak meg. A kezdeményezés ötletgazdája Vida János volt, akinek unokája ebbe a csoportba jár.

- Unokám amolyan szerencsés helyzetben van, hiszen, amikor kijön hozzánk, egész sor háziállattal találkozik a faluban. Sajnos, ma egyre kevesebb városi gyereknek adatik meg ez a dolog: azt gondoltam, jó lenne, ha a többiek sem csak hírből vagy a televízióból ismernék az állatokat, ezért hívtam meg a csoportot a településre.

Vida János először Szigetiékhez kopogott be a lelkes csöppségekkel: itt pónit simogathattak kedvükre a gyerekek. Vidáéknál rengeteg házinyúl várta őket, Ilkuék udvarán pedig háziállatok egész tömkelegével találkozhattak - a tehéntől, a lótól az amerikai lúdig, a pulykáig. A tavaszi napsugaraknak örvendező városi gyerekek a hazatérő gólyával is találkozhattak a lázári Görbesor utcáin.

A megyeközpontban több tíz évvel ezelőtt még komoly mértékű háziállattartás folyt, jelenleg kutyán és macskán kívül elvétve tartanak jószágokat a szatmárnémetiek - ehhez az állattenyésztési tilalom is nagy mértékben hozzájárul. Ennek tulajdoníthatóan sok gyerek valóban csak a tévéből ismerheti a teheneket és a lovakat.


Pónikkal, nyuszikkal és egyéb állatokkal ismerkedtek meg a gyerekek
Pónikkal, nyuszikkal és egyéb állatokkal ismerkedtek meg a gyerekek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: